Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Φτιάχνω στολές 25ης Μαρτίου

Παρακολουθούμε για αρχή πως μπορούμε να φτιάξουμε τη φούντα και το φέσι για τον τσολιά μας.Χρειαζόμαστε γκοφρέ κόκκινο, μια λωρίδα μαύρο χαρτόνι, κόλλα, ψαλίδι, ένα κουβάρι μαύρη κλωστή/ένα μαύρο γκοφρέ.





Για το γιλέκο χρειαζόμαστε ένα μεγάλο χαρτόνι τύπου βελουτέ, αυτό που μοιάζει με τσόχα σε μπλε ή κόκκινο χρώμα. Παίρνουμε το μέτρο του κάθε παιδιού και κόβουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο σχήμα.

Το διπλώνουμε όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα.

Στη συνέχεια κόβω τις τρύπες για τα χέρια όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

Έτοιμο το γιλέκο μας και μπορούμε να το διακοσμήσουμε είτε με το υλικό που χρησιμοποιήσαμε για το παραπάνω φέσι, είτε με χρυσό/ασημί μαρκαδόρο να ζωγραφίσουμε τις λεπτομέρειες που θέλουμε όπως φαίνονται στη παρακάτω εικόνα τσολιά.

Φτιάξε μόνος σου , δωρεάν, τη φουστανέλα σου !!!

1ος τρόπος: Παίρνεις 2-3 παλιά άσπρα σεντόνια, κι ας είναι και λίγο φθαρμένα. Τα κόβεις στη μέση ή στα 3, κατά μήκος, αναλόγως το πλάτος του σεντονιού. Το πλάτος να είναι 50-60-70 πόντους, αναλόγως τον τσολιά, ώστε να φτάνει μέχρι γόνατα.  Κάνεις το στρίφωμα στην κάτω πλευρά, και το ράβεις στην επάνω πλευρά με πολλές ‘σούφρες’ και ‘δίπλες’. Φτιάχνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

2ος τρόπος: Τέλος για τη φουστανέλα χρειαζόμαστε γκοφρέ άσπρο χαρτί και μαύρο χαρτόνι κάνσον, μια λωρίδα ή ένα κομμάτι μακρύ μαύρο ύφασμα καθώς και ένα συρραπτικό με κόλλα. Παίρνουμε λοιπόν το γκοφρέ άσπρο χαρτί, το κόβουμε περίπου στη μέση, ανάλογα και με το ύψος του παιδιού και θα φτιάχνουμε λωρίδες τυλίγοντας εναλλάξ μια δεξιά, μια αριστερά όπως στην εικόνα.
Στη συνέχεια παίρνουμε το μαύρο χαρτόνι ή ύφασμα και συρράπτουμε (με το συρραπτικό) τις λωρίδες του κανσόν τη μια μέσα στην άλλη όπως φαίνεται στη φωτογραφία) Ενώ βάζουμε συρραπτικά, έχουμε βάλει και κόλλα κατά μήκος της λωρίδας ώστε να κολλάει και να γίνεται πιο σταθερή η φουστανέλα μας.


Έτοιμη και η φουστανέλα. Αν θέλουμε και φούντες για τα τσαρούχια, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες στο πρώτο βίντεο και να τις προσθέσουμε σε κόκκινο ή μαύρο παπούτσι (αντίστοιχα μαύρη ή κόκκινη φούντα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου